close

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Kérem, hogy a részletekért olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat: KATTINTSON IDE

Finsterwalder PINLOCK karabiner
search
  • Finsterwalder PINLOCK karabiner

Finsterwalder PINLOCK karabiner

Titanal anyagú siklóernyős karabíner

Tartozék: Nincs
help_outlineKérdés, árajánlat kérés
Finsterwalder PINLOCK karabiner

Finsterwalder PINLOCK karabiner

Titanal anyagú siklóernyős karabíner

Elfogadom az adatvédelmi feltételeket  

LÉGISPORT KARABÍNER!

Titanal anyagú siklóernyős karabíner

A Titanal egy kovácsolt ötvözet, melynek ~85%-a alumínium, ezen kívül cinket, magnéziumot, rezet és krómot tartalmaz. Ez az ötvözet az űrhajózásban általánosan használatos.
A nemzetközi ötvözet jelölési rendszerben (Alloy Designation System) a Titanal jele: 7075 T6

https://en.wikipedia.org/wiki/7075_aluminium_alloy

A „T” jel az ötvözet edzési eljárására utal, a „T6” eljárás hőkezelést és mesterséges öregítést jelent.
A mesterséges öregítés a fémötvözet magas hőmérsékleten történő kezelése, annak érdekében, hogy felgyorsítsa az ötvözet öntési és kovácsolási folyamat következtében kialakult tulajdonságainak változását, azaz stabilizálódását.

A PinLock karabíner nem csak anyagában, de geometriai és mechanikai kialakításában is különleges.

A beülő és az ernyő hevederét a karabíner két, egymástól elválasztott öble rögzíti, ez akadályozza meg start közben a karabíner elfordulását. Az alap kialakítás 40-45mm széles hevederek fogadására optimális. Keskenyebb hevederű ernyőkhöz egy opcionális műanyag betét helyezhető a rögzítő tüskére.

A PinLock karabíner tüskés rögzítése kiküszöböli a hagyományos, kipattintható kapus (snap gate) záródású karabínereken kialakuló hajlító, fárasztó igénybevételt, így a meghibásodásmentes életciklusa is hosszabb. Szemben a hagyományos karabínerek 5 éves előírt csere periódusával, a PinLock karabíner 8 évig biztonságosan használható.

A hosszú élettartam mellett jelentősen könnyebb az acél karabínereknél.

Főbb tulajdonságok:

  • Törő teherbírás: 2,500 DaN!
  • Csere intervallum: Szóló használat esetén 8 év, tandem használat esetén 3 év (az üzemidő korlátlan)
  • Titanal ötvözetből formakovácsolt
  • Súly: 80 g/db
  • Belső magasság: 40 mm

Az ár 1db-ra vonatkozik!

A sportkarabínerek tartósságáról:

A siklóernyős karabínereket használatuk során folyamatosan változó terhelés éri.
A DHV által elvégzett mérések alapján a terhelés 10-110kg között változik, a pilóta súlyától, repülési stílusától, a légmozgások erősségétől függően. A terhelésváltozás akár másodpercenként 26-szor is megtörténhet.
A nagy - legalább 1500kg – teherbírású karabínerek esetében ez a terhelésváltozás nem jelent problémát.
Ugyanakkor a klasszikus karabínerek csatos „snap-lock” záródásúak. A zárócsat akadálymentes működéséhez minimális hézag szükséges a mozgó és a fix rész között. A hézag méretétől függően a záróelem 30-120kg terhelés hatására rögzül, amint a fix és mozgó rész egymásnak feszül. Mivel a terhelés a használat során folyamatosan változik, a hézag nyílik és záródik, ami által a karabíner fix része hajlító igénybevételnek van kitéve. Ez a periódikusan változó terhelés bizonyos ismétlődés után a karabíner anyagának fáradásos töréséhez vezethet.
A „snap-lock” karabíner biztonságos, meghibásodás mentes élettartamát a statisztikai alapon számított fáradási törést okozó terhelési ciklusok száma alapján határozzák meg, mely jellemzően 5 év, illetve ~1500óra használat.
A fáradási teherbírás nem a karabíner anyagától, hanem a geometriai és mechanikai kialakításától függ. A dinamikus fárasztási tesztek során néhány alumínium karabíner jóval nagyobb ellenállást mutat. Ugyanakkor elmondható, hogy a rozsdamentes acél anyag ellenállóbb olyan egyéb, élettartamot befolyásoló tényezővel szemben, mint pl. a korrózió és a mechanikai igénybevételek. Az is tény, hogy az anyagjellemzőkből következően ugyanolyan teherbírású szerkezet acélból kisebb keresztmetszettel hozható létre.
Az önsúlyhoz viszonyított teherbíró képesség tekintetében azonban az alumínium ötvözetek verhetetlenek. Ezért általánosan használtak a légi eszközök gyártásában.

https://www.finsterwalder-charly.de/en/risk-of-material-fatigue-in-air-sports-carabiners.html

T_F_001
Hozzászólások (0)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.