close

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Kérem, hogy a részletekért olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat: KATTINTSON IDE

Ozone Alpina4 EN-C siklóernyő
search
  • Ozone Alpina4 EN-C siklóernyő

Ozone Alpina4 EN-C siklóernyő

DELTA 4 Light

Méret: XS
help_outlineKérdés, árajánlat kérés
Ozone Alpina4 EN-C siklóernyő

Ozone Alpina4 EN-C siklóernyő

DELTA 4 Light

Elfogadom az adatvédelmi feltételeket  

Az ernyő árát, és várható szállítási határidejét érdeklődésre, egyedileg adjuk meg!

  • 1 kg-mal könnyebb, mint a Delta 4
  • 500 grammal könnyebb, mint az Alpina 3
  • Kategóriájában vezető teljesítmény
  • Könnyű, kényelmes kezelés
  • A legnagyobb teljesítménynövekedés az Alpina sorozatban

Kategóriájában vezető teljesítményével és könnyű, kényelmes kezelhetőségével az Alpina sorozatot régóta referenciaként tartják számon a könnyített EN-C kategóriában. Az A4 az eddigi legnagyobb teljesítménynövekedést képviseli a sorozatban.

Könnyűség

Az A4 több mint 1 kilogrammal könnyebb, mint a D4, és 500 grammal könnyebb elődjénél, az A3-nál. Nemcsak könnyebb, hanem sokkal könnyebb is, és a vitorla súlyának csökkenése biztosítja a kisebb tehetetlenséggel járó összes kezelési és teljesítményelőnyt – élesebb és mozgékonyabb érzést, nagyobb érzékenységet az emelkedésben és jobb csukódási viselkedést. És persze háton szálíltani is kellemesebb.

Teljesítmény

Az Alpina 4 hatalmas, +12 cm/s süllyedési előnnyel rendelkezik az A3-mal szemben teljes sebességű siklás közben. Az A4 maximális sebessége 3 km/h-val gyorsabb, az A3-nál.

Aktív levegőben

Az intuitív és hatékony állásszög vezérlés, a továbbfejlesztett profil kialakítás és az optimalizált belső szerkezet az Alpina 4-et egy XC siklógéppé teszi még turbulenciában is. Szerkezete az eddigi legerősebb. A profil még agresszív turbulencia esetén is stabil marad, megőrzi alakját és hatékonyságát anélkül, hogy az húrirányú deformációból eredő teljesítményvesztést szenvedne el.

Új ACR rendszer

A Mantra sorozatból örökölt új Ozone „Active Control Risers” lehetővé teszi a pontos állásszög szabályozást a teljes sebességtartományban anélkül, hogy deformálná a profilt. Az ACR rendszer a B és C zsinórsorra is hat, így kétsoros vezérlést biztosít a 3 soros kialakítás kényelmével.

Biztonság

Ez az eddigi legjobban viselkedő Alpina. Az A4 rendkívül ellenáll az összeomlásnak, még teljes sebességnél is turbulenciában. Ezt az oldalviszony alacsonyan tartásával, a szerkezet és a zsinórzat fejlesztésével sikerült elérni. Az akkurátus tesztelés azt mutatja, hogy a féloldalas csukás után csekély az előrelövési, elfordulási hajlama. Az Ozone Shark Nose profilnak köszönhetően a szárny ellenáll az átesésnek, és a negatív spirálnak, így biztonságosan repül alacsony sebességgel, ami a visszaszállásoknál vagy szűk helyeken történő leszállásoknál előnyös.

Élvezetre hangolva

Az A3-hoz képest a kezelhetőség jelentősen javult. A fékek lineárisak – pontosak a tartomány első részében, és hatékonyak a másodikban. Könnyen beállítható a dőlésszög és a szárny pontosan a kívánt helyre pozícionálható a termikekben. 

A pilóta

Az Alpina 4 középhaladó és haladó pilóták számára készült, akik évente 70-100 órát repülnek és rendelkeznek SIV tapasztalattal. Könnyű kezelhetősége és magas szintű passzív biztonsága miatt kiválóan alkalmas az alsóbb kategóriából feljebb lépő pilóták számára is. A tapasztaltabb pilóták, akik nagyobb biztonsággal szeretnének repülni, az A4-et kielégítő távrepülő szárnynak találják, kategóriaelső teljesítménnyel.

Felhasznált anyagok

  • Felső vitorla: Dominico N20D / Porcher 7000 E71
  • Alsó vitorla: Porcher 70000 E71
  • Bordák: Porcher 9017E29 (hard) / Porcher 70000E91 (hard)
  • Zsinórzat: Edelrid 8001U

GYÁRTÓI INFORMÁCIÓK

E_O_009

Adatlap

Cellaszám
66
Kiterített oldalviszony
6,05
EN minősítés
C

Kapcsolódó termék

Hozzászólások (0)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.