Ozone Mantra M7 EN-D siklóernyő
search
  • Ozone Mantra M7 EN-D siklóernyő

Ozone Mantra M7 EN-D siklóernyő

ÚJ GENERÁCIÓS 3 ZSINÓROS

help_outlineKérdés, árajánlat kérés
Ozone Mantra M7 EN-D siklóernyő

Ozone Mantra M7 EN-D siklóernyő

ÚJ GENERÁCIÓS 3 ZSINÓROS

Elfogadom az adatvédelmi feltételeket  

A Mantra M7 egy teljesen új tervezésű ernyő, mely ötvözi a Zeno és az Enzo3 technológiáit egy kompakt 3 zsinóros kivitelben. A profil, a szárnyforma és ív a Zeno továbbfejlesztett változata 6.5-ös mérsékelt oldalviszonnyal. Az M7 egyaránt kínál mozgékonyságot, kényelmet és a Delta-hoz közeli passzív biztonságot a Zeno-t megközelítő teljesítménnyel.

Az új terv az Ozone ernyőválasztékában az M6 helyébe lép, áthidalva a Delta3 és a Zeno közötti űrt, azonban komoly előrelépést jelent ezen osztály teljesítményében, különösen a kigyorsított repülés terén. A csukás-helyreállási jellemzők jobbak, kevesebb pilóta beavatkozást igényelnek, a kupola stabil turbulens körülmények között is. Ez az ernyő ideális választás mindazoknak a tapasztalt pilótáknak, akik az EN-D osztályba kívánnak lépni. Az M7 egy modern 2 zsinóros élményét nyújtja magasabb kényelmi és biztonsági szinten.

MANTRA M7: a 3 zsinórsoros ernyők új generációja

ZENO & ENZO 3 Tech

Az Enzo 3, Zeno, és a Delta 3 tervezésénél, tesztjeinél szerzett tapasztalatok alapján készült, teljesítménye közelíti a Zeno-ét.

Új heveder konstrukció, mely a hátsó hevederes irányításnál nem csak a "C", hanem a "B" sort is működteti.

3 zsinórsoros kialakítás, 6.5 oldalviszony, nagy teljesítmény, kitűnő passzív biztonság.

TECHNOLÓGIA

Zeno inspirálta profil, jelentősen hátrahúzott A-sorral, mely erős csukás-ellenálló belépőélt eredményez.

A belső szerkezet kialakításában a kupolasúly és az alaktartás optimális egyensúlya volt a cél.

Az ernyő a turbulenciát hossz- és keresztirányú alakváltozás nélkül csillapítja, így hatékony marad a legerősebb és legdurvább termikekben is. A szárny stabilitása csökkenti a pilótára jutó mentális terhelést, elősegítve ezzel a repülés hatékonyságát.

Az új heveder kialakítás teljes kontrollt biztosít kigyorsított repülés közben. A „B” és „C” heveder egyidejű, arányos változást előidéző kapcsolata az állásszög hatékony kontrollját biztosítja a profiltorzulása nélkül. A hevedereken jól érzékelhető visszajelzések segítik a pilótát az ernyő stabilitásának fenntartásában turbulens körülmények között is.

NEHÉZSÉGI OSZTÁLY

Az M7 EN-D minősítést kapott és ennek megfelelő tapasztalattal rendelkező pilótáknak is ajánlott függetlenül attól, hogy a magas minősítés főként a segédzsinórzatnak (collapse lines) köszönhető.

Az ernyő kényelmi és biztonsági szintje közelebb van az EN-C osztályhoz.

A tervezők nem kívánták a segédzsinórzat szükségességét elkerülendő az ernyő szerkezetét gyengíteni csupán annak érdekében, hogy alacsonyabb besorolást kapjon.

Az Ozone továbbra is a valós körülmények közt mutatott teljesítményt tartja szem előtt.

Az erőteljes összeomlási teszteken kimagasló önhelyreállító képességet mutatott az M7, jobbat mint elődje és jelentősen csökkent a befűződési hajlama.

KINEK AJÁNLOTT?

Az M7 tapasztalt pilóták számára készült, akik haladnak a távrepülés legmagasabb szintje felé. Ideális versenyzőknek is, akik tervezik a magasabb osztályba lépést mielőtt egy 2 zsinórsoros ernyőre ülnének át. Azoknak ajánlott, akik legalább 100 órát repülnek évente és gyakran vesznek részt biztonsági tréningeken.

Az M7 kétségkívül a legjobb 3 zsinórsoros ernyő, melyet az Ozone valaha készített. Nehéz körülmények között végzett hosszú tesztelési időszak után a fejlesztők nagyon elégedettek az eredménnyel. A valós teljesítmény filozófiáját szem előtt tartva készült ez a minden téren kiváló ernyő.

FELHASZNÁLT ANYAGOK

  • felső vitorla: Dominico 30D
  • alsó vitorla: Skytex 27 Classic
  • bordák: Skytex 27 Hard / Skytex 40 Hard
  • zsinórok: Edelrid 8000U

E_O_010
Hozzászólások (0)
Egyelőre nincs vásárlói vélemény.